Art

Lukisan Alam Hijjaz | Semua informasi seni disediakan di sini

Anda sedang mencari topik Lukisan Alam Hijjaz kan? Torajalutaresort.com akan memperkenalkan Anda pada topik Lukisan Alam Hijjaz di artikel berikut. Lihat artikel ini sekarang.

Lukisan Alam Hijjaz | Website memberikan informasi yang berhubungan dengan seni.

Lihat detail video di bawah ini

Gambar yang berhubungan dengan lukisan tentang alam disediakan gratis oleh Torajalutaresort.

Lukisan Alam Hijjaz

Selain artikel tentang topik Lukisan Alam Hijjaz, Anda dapat melihat lebih banyak artikel terkait yang kami sediakan di sini: Lihat di sini.

Informasi terkait dengan topic Lukisan Alam Hijjaz.

.

Torajalutaresort.com Semoga pengetahuan yang kami berikan tentang konten lukisan tentang alam akan Berguna untuk Anda. Terima kasih banyak.

Kata kunci yang terkait dengan topik Lukisan Alam Hijjaz.

lukisan tentang alam

Lukisan,Alam,Hijjaz

#Lukisan #Alam #Hijjaz.

Raihan Mandasari

Hello everyone, this is Raihan Mandasari. I am a person who likes to explore, like to travel, food, culture of regions in Indonesia. So I created this website for the purpose of sharing knowledge about restaurants, hotels, cuisine, culture, tourism ... We hope the information that I share will be valuable to you.

Related Articles

39 Comments

  1. Subhanallah. Lirik lagu ini sangat halus dan puitis. Disamping dapat memberi inspirasi dan semangat untuk bangkit semula.

  2. AL FATEHA….

    A LAM BERKATI RHMATI
    SINAR TRPCAR TETAP DI HATI
    A LAM X MKSA UTUK DI TURUTI HYA
    BUAT HMBA HMBA YG MGIKUTI

    YG MGIKUTI ALM MERAHMAT
    YG BERKATA KATA X MLGKAH BIARKN SJA..
    KRNA UGAMANYA TIADA MEMKSA..

    7.7.7.7..

  3. AL FATEHA…..
    TAKBIR…TAKBIR… QIAMLAH IA..
    TPCAR LH CHYA…MERENUNG..
    MENIKAM JIWA…KLBU BERKATA..

    RAHMAT RAHMAT BERKATI BERKATI
    BERUTUNG KLI PERMATA MYEBARKNYA… DLM HIDUP MU
    NYANYIAN GMBARAN LUKISAN ALM..

    PERTAMA KLI MNENDANGKN
    BGI KEDUA DUA HMBA.
    TERPCIKLH SINARAN TERHNTI LMBUNAN…MGALIRLH IA…

    MGLIRLH IA KE HULU KE HILIR
    LURUH BUKIT BUKAU LAUTN
    SELURUH PELUSUK ALM..KRANA
    AMNAHNYA

    KINA A..LAM BERGMA KRNA PERJUANG..KRNA PERJUANGLH
    LHIR BERJUANG.ERBNTUK..KEBENARN

  4. AL FATEHA…..
    DI BERKATI DI RAHHMATI SEKELIAN ALAM..BUAT HAMBA HAMBANYA

    A LAM. A LAM… penuh rahsia penuh
    berliku dgn pncarobah.dgn berchya..
    Alunan syairnya mgikut khdaknya.
    Bgemalh Alam mdgrnya…
    Terlenalh ia dlm khyalannya..

    Alam ku indah dgn pdgannya
    Lautan indh dpt mlihatnya
    Bukit bukau pendakiannya
    Bedri mgah trpcar chyanya

    Terleka mlgkah.krna alpa
    Krana alpalh ia hdk mgajr supya jgn trleka.
    Krna alpalh ia menutup pintu sekita
    Agar kita myendari akn khdknya..

    Trsdar ia akn lmbunannya
    Mgalir airmta tnpa di sedarinya
    Bersyukur pd yg MHA ESA
    Krana egkau tlh bertahta dlm marifahnya..

    Kini syairnya bergema
    Setelh engkau mdendangknnya
    Alam brgbira kerana shdunya.
    Trima ksih yg berkuasa..krna alunan mu
    tiada tandigannya. ..
    7.7.7.7.…half ….YA JABBAR

    HALF CIKO

    LEMPARKN SYUMAN MU
    KRNA SYUMAN INDAH BUAT SEMUA INSAN DI MUKA BUMINYA INI

    JGALH KELOPAK MU
    JGN BIARKN IA BERGUGURAN
    KRNA KELOPAK MU ITU..
    PENUH RAHSIA DLM KEHIDUPN.

    WOW WOW WOW….APELH CIKO NI…

  5. Dulu saya 6 tahun nasyid lagu ni sekarang saya 10 tahun hidup tidak selalu nya indah 2020 covid selalu nasyid lagu ni sekarang saya dh pindah negeri sembilan masa nasyid tu kt sk taman tun dr ismail satu sekarang sendayan

  6. Maaf saudara dari seberang yang menghantar komentar pukul 1.05 pg td. Sy nggak sngaja terdelete komentar mas. Apa bisa ketik lg komentarnya di sini ya ๐Ÿ˜…

  7. Sekitar 2003-2005 sblm pergi sekolah pagi2 bukak tv….tv1 atau tv3 mesti ada siar lagu2 nasyid…lepas time subuh

  8. Lagu yg sgt bgus..pnuh nasihat..yg komen2 pun baek2…bahagie dan tenteram rase bile dgr ..ni la contoh lagu yg ade nilai

  9. 2020 ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

  10. nilai nilai tauhid dan tasawuf ada di lagu ini. top markotop. moga2 kita bisa mencapai maqom hakikat ataupun makrifat. Aamiiin

  11. "Usah mengharap Kesenangan .. dalam Perjuangan perlu Pengorbanan .. Usah Dendam Berpanjangan ..
    Maafkan Kesalahan Insan .. Begitu Ajaran Tuhan .."
    -2020

  12. Ya Rabb lapangkanlah dada yg sempit dan sesak ini
    Hamba sudah tak sanggup lagi
    Hamba ingin pulang ya Rabb

  13. Di ambil dari ilmu tasawuf ๐Ÿ‘ ilmu yg paling sulit untuk dilakukan. InsyaAllah mempermudah kita dlm menjalankan hidup ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Back to top button